Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2018.

Samarbete med Scenkonst Sörmland

Även i 2018 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland, med bland annat 2 stycken musikarrangemang. Scenkonst Sörmland är en ledande aktör inom musik, teater, dans och film. Scenkonst Sörmland är de enda i Sverige som har en unik uppbyggnad med bland annat stöd till teater och musikverksamhet.

Programmet

16 juni: ’Masugnsdansen’, arrangerad av föreningen Squaredanceklubben Violen, med internationella deltagare. Caller kommer vara ingen mindre än the King och Down Under, Brian Hotchkies. Hela programmet kan läsas på föreningens hemsida.

7 juli, kl. 17:00: Pär Sörman tolkar Dan Andersson med flera. Denna kväll intas scenen av Pär Sörman som på sitt speciella sätt tolkar Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin med flera.Föreställningen börjar kl. 18:00 men är öppen från kl. 17:00 med möjlighet att se på masugnsbyggnaden samt njuta av naturen i omgivningarna.

11 augusti, kl. 18:00: Visor och Skrönor i Masugnen, med KG Malm, Lucas Stark och Ewert Ljusberg. Varmt välkomna till en kväll med visor, musik och skrönor i den vackra kulturmiljön i Björndammens masugn. En visfestival i miniformat med tre spännande artister.

18 augusti, kl. 18:00: Sorania projekt, i samarbete med Scenkonst Sörmland. Ett Syrien-projekt bestående av tre enastående artister-kompositörer-improvisatörer som skapar modern, samtida musik inspirerad av Mellanösterns kulturarv. Allt under ledning av saxofonisten Basel Rajoub. Musiken framförs på orientaliska liksom västerländska instrument.

25 augusti, kl. 18:00: Kaja, i samarbete med Scenkonst Sörmland. Gungande valser övergår i andäktiga ljudlandskap, karga klanger, finlirig virtuositet och livsbejakande kompromisslöst folkmusikös! Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder trion Kaja på dynamisk musik och bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar.

22 september, kl. 10:00 – 16:00: Masugnens dag, tema Folkliv vid masugn. Programmet kommer inom kort.

Välkommen till våra underbara evenemang, välkommen till Björndammens masugn!