Invigningen av Björndammens masugn gick av stapeln lördagen den 21:a maj 2016, kl. 11:00 och 15:00.

Masugnen renoverades både in- och utvändigt, inklusive ett nytt tak, dränering runtom och en fräsch ny färg. Denna renovering har bara kunnat genomföras tack vare föreningen och dess betalande medlemmar. Föreningen har varit en nödvändig garant för att statsbidrag har erhållits. Utöver det tackar vi alla sponsorer för deras ekonomiska stöd.

Under invigningen lyssnade och tittade vi på musikaliskt underhåll från Flens Blåsorkester och Lukas Stark. Kalle Andeberg (fd Sörmlands museum) föreläste om sin historisk utredning av masugnen. Vi kunde se hur det bränns tjära. Eller tog en korv med bröd. Det fanns gott och mycket för alla. Dagens konferencier var Leif Jacobsson.

Kom och titta på Sörmlands mäktigaste kulturscen i en historisk miljö. Hjärligt välkommen !