Föreningen Björndammens masugn presenterar sommarens program för år 2019. 

Samarbete med Scenkonst Sörmland

Precis som förra åren fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland. Scenkonst Sörmland är en ledande aktör inom musik, teater, dans och film. Scenkonst Sörmland är de enda i Sverige som har en unik uppbyggnad med bland annat stöd till teater och musikverksamhet.

Samarbete med Wärdshusjazzen

I år har vi ett samarbete med Wärdshusjazzen från Malmköping, med en swängig kväll på lördag 17 augusti.

Hela programmet

Lördag 15 juni: ’Masugnsdansen’, ett eget arrangemang av föreningen Squaredanceklubben Violen, med internationella deltagare. Caller kommer vara ingen mindre än Neil Whiston från England.

Lördag 20 juli, kl. 19:00: »ABBA på svenska« med Emilia Utter & Simon Stålspets. Välkommen till en skön melodikavalkad med ABBA-låtar på svenska. Dessutom andra kända svenska sånger av till exempel Veronica Maggio, Frida, Bo Kaspers Orkester som framförs av Emilia och Simon.

Lördag 3 augusti, kl. 19:00: »Världens musik!« med gruppen Hudna. Hudna räknas som ett av Danmarks viktigaste band med gränsöverskridande kreativitet och musikaliskt nytänkande. Medlemmarna i Hudna har sina rötter i Mellanöstern, Anatolien och Danmark – tre olika religioner, tre olika kulturer och tre olika bakgrunder. Runt mångfald, globalisering, inkludering och integration bygger trion sitt sound: orientaliska tongångar, blues, psykedelisk rock och västerländsk folkmusik framförs på stränginstrument, slagverk och keyboard.

Lördag 17 augusti, kl. 19:00: »Country Night at Masugnen!« med Karin Risberg & Country Rhytm Kings. Support act är Big Walther and the Sprucebay Boys. En härlig augustikväll med plats för boots & Stetsonhattar när Karin Risberg och hennes Country Rhythm Kings tar oss med på en countryresa till Nashville.

Lördag 31 augusti, kl. 13:00: »Masugnens dag« med bland annat Lena & Gösta Linderholm. Föreningen Björndammens Masugn visar med olika aktiviteter masugnens verksamhet om järnets väg genom århundraderna med början i slutet av 1600-talet. Klockan 16.30 sjunger Gösta Linderholm en hel drös av sina fina visor – »Rulla in en boll och låt den rulla«. Lena berättar och visar exempel på sitt konstnärsskap.

Välkommen till våra underbara evenemang, välkommen till Björndammens masugn!