Nyhetsarkiv

Sommarprogram 2019

Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2019. Även i 2019 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland. Nytt för i år är samverkan med Wärdshusjazzen i Malmköping.
Läs mer . . .

20 juli: ABBA på svenska med Emilia Utter & Simon Stålspets

20 juli står Emilia Utter och Simon Stålspets på scenen. Välkommen till en skön melodikavalkad med ABBA-låtar på svenska och mycket mycket annat.
Läs mer . . .

3 aug: Danska Hudna spelar värdsmusik

3 augusti intar den danska gruppen Hudna scenen. Bandet är ett utmärkt exempel på det vackra som uppstår när olika kulturer möts och samarbetar. Mångfald, globalisering, inkludering och integration är dessutom vad trion bygger sitt sound kring.
Läs mer . . .

17 aug: Country Night at Masugnen

En härlig augustikväll med plats för boots & Stetsonhattar! Karin Risberg och hennes Country Rhythm Kings tar oss med på en countryresa till Nashville. Big Walther and the Sprucebay Boys inleder kvällen med »Old school Rock´n´Roll med en djävla glädje«
Läs mer . . .

31 aug: Masugnens dag 2019 med visor och konst

31 augusti är det dags för årets Masugnens dag med olika aktiviteter såsom berättelser om masugnens verksamhet, om järnets väg genom århundraden och annat. Gösta Linderholm sjunger en hel drös av sina fina visor, Lena Linderholm berättar och visar exempel på konst.
Läs mer . . .

Årsmöte 2019: nya styrelseledamöter

Lördagen den 9:e mars höll Föreningen Björndammens masugn sitt årsmöte. Efter genomgång av årsberättelsen 2018 och den ekonomiska redovisningen beviljades styrelsen ansvarsfrihet.
Läs mer . . .

Kallelse till årsmöte 9 mars

Verksamhetsår 2019 har börjat, och styrelsen är i full gång med att planera för detta. Av den anledning hålls årsmötet tidigare än vanligt. Datum: lördag 9 mars. Tid: kl. 10:00.
Läs mer . . .

ÅR 2018

Masugnens dag 2018

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 22 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, kåseri, folkmusik och mycket mer.
Läs mer . . .

25 aug: Trio Kaja lyfter det musikaliska taket

Gungande valser övergår i andäktiga ljudlandskap, karga klanger, finlirig virtuositet och livsbejakande kompromisslöst folkmusikös! Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder trion Kaja på dynamisk musik och bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar.
Läs mer . . .

18 aug: Soriana Project sätter masugnen i gung!

Tre enastående artister – kompositörer – improvisatörer, som skapar modern, samtida musik inspirerad av Mellanösterns kulturarv, sätter den gamla masugnen i Björndammen i sällan upplevt gung!
Läs mer . . .

11 aug: Visor och skrönor med KG Malm, Ewert Ljusberg, Lucas Stark

Välkommen till en visfestival i miniformat med tre artister du nog aldrig tidigare hört och sett tillsammans. K G Malm, Ewert Ljusberg och Lucas Stark ger oss en musikalisk upplevelse.
Läs mer . . .

7 juli: Pär Sörman sjunger, spelar och berättar

Lördagkväll 7 juli intas scenen av Pär Sörman som på sitt speciella sätt tolkar Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin med flera.
Läs mer . . .

Sommarprogram 2018

Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2018. Även i 2018 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland.
Läs mer . . .

Årsmöte 2018 genomfördes

Lördag 17 mars höll Föreningen Björndammens Masugn sitt årsmöte. Omkring 20 medlemmar deltog och vi gästades av Per Bengtsson, ordförande i Hembygdsförbundet Sörmland.
Läs mer . . .

9 sept 2017: Masugnens dag 2017

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 9 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, teater, musik och mycket mer.
Läs mer . . .
© Föreningen Björndammens Masugn Kontakta oss