Nyhetsarkiv

Årsmöte valde nya styrelseledamöter

Lördagen den 9:e mars höll Föreningen Björndammens masugn sitt årsmöte.
Läs mer . . .

9 mars: årsmöte 2019

Ett nytt verksamhetsår har börjat, och styrelsen är i full gång med att planera för detta. Av den anledning hålls årsmötet tidigare än vanligt. Datum: lördag 9 mars, kl. 10:00.
Läs mer . . .

22 sept: Masugnens dag 2018

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 22 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, kåseri, folkmusik och mycket mer.
Läs mer . . .

25 aug: Trio Kaja lyfter det musikaliska taket

Gungande valser övergår i andäktiga ljudlandskap, karga klanger, finlirig virtuositet och livsbejakande kompromisslöst folkmusikös! Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder trion Kaja på dynamisk musik och bryter ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar.
Läs mer . . .

18 aug: Soriana Project sätter masugnen i gung!

Tre enastående artister – kompositörer – improvisatörer, som skapar modern, samtida musik inspirerad av Mellanösterns kulturarv, sätter den gamla masugnen i Björndammen i sällan upplevt gung!
Läs mer . . .

11 aug: Visor och skrönor med KG Malm, Ewert Ljusberg, Lucas Stark

Välkommen till en visfestival i miniformat med tre artister du nog aldrig tidigare hört och sett tillsammans. K G Malm, Ewert Ljusberg och Lucas Stark ger oss en musikalisk upplevelse.
Läs mer . . .

7 juli: Pär Sörman sjunger, spelar och berättar

Lördagkväll 7 juli intas scenen av Pär Sörman som på sitt speciella sätt tolkar Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin med flera.
Läs mer . . .

Sommarprogram 2018

Föreningen Björndammens masugn är mycket glad och stolt att kunna presentera sommarens program för år 2018. Även i 2018 fortsätter vi vårt samarbete med Scenkonst Sörmland.
Läs mer . . .

Årsmöte 2018 genomfördes

Lördag 17 mars höll Föreningen Björndammens Masugn sitt årsmöte. Omkring 20 medlemmar deltog och vi gästades av Per Bengtsson, ordförande i Hembygdsförbundet Sörmland.
Läs mer . . .

9 sept 2017: Masugnens dag 2017

Välkommen till Masugnens dag, lördagen 9 september kl. 11:00 - 15:00. Årets tema är folklivet då och nu i masugnen. En inspirerande dag med föreläsning, teater, musik och mycket mer.
Läs mer . . .

12 aug 2017: An Alehouse Session - Barokksolistena

På den engelska puben, engelsmännens andra hem, förflyttas du ofta i tanken till 1600-talet. Stämningen är på topp. Ljudbilden signeras Henry Purcell men här hörs även folkmusik, sea shanties, ett plötsligt trumsolo, en liten operaaria, anekdoter, storytelling, burleska skämt och glada skratt. Några börjar spontandansa.
Läs mer . . .

17 juni 2017: Musikal om Dan Andersson

Musikalen om Dan Andersson och livet i Finnskogarna är iscensatt och gestaltad baserad på Dan Anderssons egna texter.
Läs mer . . .

Årets program för 2017

Vi är mycket glada och stolta att kunna presentera vårt program för år 2017. Årets evenemang präglas av både välbeprövade grepp och nya satsningar.
Läs mer . . .

Nya scenen äntligen klar

Tack vara mångas insatser är den nya scenen äntligen klar. Den efterlängtade scenen uppfördes direkt till höger om entrén.
Läs mer . . .

Glad påsk till alla

Styrelsen till Föreningen Björndammens masugn önskar dig en härligt Glad Påsk.
Läs mer . . .

Lyckad arbetsdag i masugnen

Lördagen den 8:e april samlades ett gäng arbetssugna för att förbereda masugnen för den nalkande sommarsäsongen. Det sättes ihop nya stolar och bord, det monterades en splitterny 14 meter hög flaggstång samt en del snickerier i den blivande utställningslokalen.
Läs mer . . .
© Föreningen Björndammens Masugn Kontakta oss