Lördag 17 juni: Dan Andersson - The Finnmark Story

Musikalen Dan Andersson - The Finnmark Story
Med sång och musik, berättande, läsning och lite skådespeleri gestaltar Södertäljegruppen JILLA Dan Anderssons skapande på sitt viss. Musikalen om Dan och livet i Finnskogarna är iscensatt och gestaltad baserad på Dan Anderssons egna texter. Flera av texterna är tonsatta av gruppen JILLA:s egen Åke Andersson.

Föreställningen är i två akter om vardera ca 45 minuter med en rymlig paus för att avnjuta servering med kaffe, läsk och varmkorv.

Dag och plats
Datum: lördag 17 juni, kl. 16:00. OBS! Redan från kl. 15:00 är du välkommen för en guidad visning av masugnen.
Var: Björndammens masugn, halvvägs mellan Malmköping och Strängnäs, vid väg 55 (se skylten). Klicka här för att komma till kartan.

Inträde
Entré 150 kr. Det går bra att betala med kort. Barn upp till 12 år fritt. inträde.
Fri bilparkering.
Förköp av biljetter tel. 070 - 890 25 01, kontaktperson Berth Johsson.

Om Finnmarken
En delegation finska bönder går till Stockholm 1596 för att klaga hos hertig Karl. Kriget och bristen på svedjeskog i Finland fick många tusen Savolaxare att anta hertig Karls inbjudan att komma till Sverige för att odla upp våra stora ödemarker iHälsingland, Dalarna och Värmland. Där fick de klara sig själva och slapp betala skatt.

Järnet, vid denna tid, blev efterfrågat och dyrt vilket ledde till att Drottning Kristina införde svedjeförbud 1638 och finnarna blev slavar under järnbruken. De tvingades att acceptera slavkontrakt om kolvedshuggning, kolning, transport av kol, malm och järn. Här levde de helt isolerade till slutet av 1800-talet.
För mer kunskap, välkommen att se och höra musikalen!

Om JILLA
Jilla utgörs av personer och konstellationer inom musik och scenkonst som gillar att göra gemensamma produktioner. Gruppen består av Åke Andersson, Per Andersson, Susan Gutelid, Olof Näslund, Rolf Siewertz och Per Georg Sörås.
© Föreningen Björndammens Masugn Kontakta oss